Održana nacionalna konferencija AIESEC-a BiH

AIESEC Mostar je organizirao nacionalnu konferenciju za članove AIESEC-a BiH, odnosno članove lokalnih ureda Mostar, Sarajevo i Banja Luka.

Konferencija se održavala u hotelu Mogorjelo u razdoblju od 06.-09. ožujka 2014. godine. Na konferenciji je učestvovalo oko 100 delegata iz Bosne i Hercegovine, a pored predavača iz BiH, sudjelovali su i predavači iz Grčke, Rusije i Turske.

Kroz niz edukativnih radionica cilj je bio upotpuniti znanje o AIESEC-u, pomoći mladim ljudima pri otkrivanju i razvijanju svojih potencijala, poboljšati liderske sposobnosti te donositi nova poznanstva s mladim ljudima iz drugih gradova.

Na ovoj konferenciji, po prvi put, se održao državni Youth to Business forum na kojem su delegati imali priliku slušati i učestvovati na radionicama vrhunskih svjetskih i domaćih kompanija poput Microsofta, DHL-a, Ernst & Young-a, Posao.ba, i Bizoo-a, koje su se bavile pitanjem: “ Što svaka mlada osoba treba znati za 2015. godinu? “

 

Također, za ovu konferenciju karakterističan je početak izbora novog nacionalnog odbora za mandat 2014./15. godinu.

Lokalni ured u Banja Luci je ovom prilikom postao punopravni član AIESEC-a Bosne i Hercegovine.

AIESEC Mostar zahvaljuje sponzorima koji su pomogli da se organizira konferencija, a to su:

Nacionalni partneri: Microsoft, Ernst & Young, RedBull, DHL, Posao.ba

Partneri LC Mostara: Ured načelnika dr. Smiljana Vidića;Općina Čapljina, City Hotel, Club Art, Štefanijino Šetalište, Energy Commerce, OIL AC, Restoran Karting Klub, Restoran Maslina, Biokomerc, Print Team, Fram Ziral, Osvit, Zvečevo Lasta, Hercegovina Vino, Unikatni Nakit Nimet, Cvjećarnica Madelon.

AIESEC je najveća međunarodna mreža studenata i mladih ljudi, koja vrši pozitivan utjecaj na društvo kroz iskustva koja razvijaju mlade lidere. Postoji u 124 zemlje svijeta, između ostalih i u Bosni i Hercegovini, i to već 60 godina, a ima viziju da ispuni ljudski potencijal i doprinese miru u svijetu.

Tagovi: , ,

Komentari su zatvoreni.