Boris Zovko među osam najboljih breakdancera u BiH

Najprestižnije B-Boy 1 na 1 plesno natjecanje – Red Bull BC One Bosnia & Herzegovina Cypher održano je u subotu 22.03. u Tuzli. Između 70 prijavljenih natjecatelja, mostarski B-Boy Boris Zovko iz plesnog studija B-Dance plasirao se u četvrtfinale te izborio mjesto među top 8 najboljih B-boyeva u Bosni i Hercegovini. Ovaj uspjeh još je i veći, ako se zna da je ovo do sada najbolji rezultat kojega je ijedan B-Boy iz Hercegovine uspio ostvariti.

Tom prilikom Boris je kazao kako je sretan i zadovoljan iz više razloga te istaknuo: „Sretan sam prvenstveno radi sebe i PS B-Dance zbog rezultata koji sam postigao, ali iz zbog činjenice da Bosna i Hercegovina ima zaista kvalitetne plesače breakdancea koji šire urbanu kulturu među mladima i šalju pozitivnu sliku u svijet o našoj zemlji. Nadam se kako će ovo biti poticaj svima onima koji se žele baviti ovom vrstom plesa, da se pokrenu i ustraju na putu do cilja“.

Inače, Boris je dopredsjednik PS B-Dance u kojem kao plesni pedagog radi s djecom i odraslima podučavajući ih hip hopu i break danceu, kao i ostalim elementima iz hip hop kulture. Sudjelovao je na brojnim turnirima i natjecanjima na kojima je postigao izvrsne rezultate, a jedan je od inicijatora i glavni organizator prvog natjecanja u hip hopu i B-boyingu u Hercegovini pod nazivom Shotgun.

Također, važno je dodati kako je titula najboljeg B-Boya pripala prošlogodišnjem pobjedniku Justice iz Bjeljine koji će predstavljati BiH na regionalnom finalu u Zagrebu 13. rujna na kojem će se boriti za odlazak na svjetsko Red Bull BC One finale koje će biti održano u Francuskoj.

 

Tagovi: , , ,

Komentari su zatvoreni.