Održana podjela paketića u klubu “Art”

Akcija “Paketići za sve“, započeta od strane Udruženje altruista „DOBRO“, jučer je uspješno završena u  klubu Art. Na podjeli paketića, osim djece kojima su uručeni paketići, nastupila je grupa iz kluba MO STARS.

Ukupno je prikupljeno 643 paketića, od čega 543 za mostarske mališane, a 100 paketića ide u Čapljinu koji će biti podjeljeni na školskoj priredbi.

Ove godine je sudjelovalo oko 50 volontera koja su  prikupljali sredstva u tržnim centrima Bingo, Palata i Megamarkt. Djeca koja su dobila paketić  su odabrana na osnovu popisa koje su volonteri dobili iz škola, vrtića, porodičnih centara, te djeca za koju su znali da su iz socijalno ugroženih obitelji.

“Volonteri su dobili pomoć od grada Mostara u pronalaženju skladišta u Vatrogasnoj službi  i naravno pomoć vatrogasaca oko prijevoza sredstava, te je “Vispak“ donirao 30 paketića za mališene. Pomoć nije izostala ni od “Moj Taxi“  koji su nam omogućili prijevoz volontera“ – kazala je kordinatorica akcije Lea Muhović.

“Bila sam veoma optimistična jer su građani već upoznati s akcijom. Posebno mi je drago što se ovako nešto desilo u Mostaru. Svi su se ujedinili za malu raju i ostvarili cilj. Još jednom hvala svima koji su učestvovali s željom da se akcija iz godine u godinu nastavi i održi u Mostaru jer je jedan dječiji osmijeh bogatstvo, a mi smo ih u jednom danu imali nekoliko stotina“, dodala je Lea.

This slideshow requires JavaScript.

Tagovi: ,

Komentari su zatvoreni.